fietsen

Welkom in Parfondeval in het departement Aisne

ONZE TIPS VOOR TIJDENS UW VERBLIJF IN PARFONDEVAL


Mountainbiken:

In de buurt van Parfondeval zijn meerdere mountainbike routes aanwezig. Een aantal routes is goed aan te rijden met de fiets en bij een aantal routes is het aan te raden om er naar toe te rijden met de auto. Hieronder vindt u een overzicht:


*Vanuit Parfondeval kunt u fietsen naar het bos tussen Brunehamel en Ribeauvillel. Op zo'n 7 km ligt dit bos met enkele mountainbike routes


*Vanuit Parfondeval kunt u fietsen naar Mainbresson via het plaatsje Grandrieux. In het dal, net voor dat u Mainbresson in fietst, ziet u links en rechts de mogelijkheid om een mountainbike parcours te volgen. Het is een mooie route die om het riviertje de Serre heen slingert


*Iets verder weg ligt Aubenton met een aantal fraaie routes. Zie de volgende link voor meer informatie:

http://www.randonner.fr/rando/veloroutes-et-voies-vertes/la-haye-d-aubenton/


*In Hirson heeft u een groot natuurgebied met verschillende opties voor een sportief uitje. Uiteraard zijn hier ook vele mountainbike routes aanwezig. In het geval dat het 'kantoortje' open is, kunt u een kaart verkrijgen. Anders is het zelf een beetje de verschillende routes verkennen en (uit eigen ervaring) dit is misschien wel de leukste manier:

http://www.picardietourisme.com/nl/sejour-picardie/loisirs/thierache-sport-nature-004.aspx


Racefietsen:

Uit eigen ervaring kan ik aangeven dat er zeer interessante racefiets routes zijn. Uiteraard zou ik zoveel mogelijk van de RN (Route National) wegen afblijven en binnendoor fietsen. De variatie aan kleine charmante dorpjes en pittige heuvels maken het zeer aangenaam om een paar uur op de racefiets door te brengen.


In de meeste dorpjes is er wel een barretje om een bak koffie te doen of de bidon te vullen. Tussen de dorpjes door echter zal je nauwelijks wat aantreffen. Het is aan te raden om een goede navigatie bij de hand te hebben. Ik maak gebruik van de app 'Naviki' en ben er zeer tevreden over.